hmm

Man kanske kan säga att vi fick äta upp våra ord då vi trodde att Sverige skulle bli utklassade, men nej det fick vi inte. Man kanske inte blev utklassade resultatmässigt, men på planen och som spelet såg ut så var Sverige väldigt ofta utspelade. Portugiserna visade prov på allt förutom mål. Klacksparkar, lobbar över backlinjen, tekniska nummer och skott. En trevlig 0-0 match att kolla på men samtidigt tycker jag väldigt synd om portugiserna. Man har kanske världens bästa mittfällt, men ett mittfält i världklass utan någon anfallare att passa till resulterar ofta i mållösa resultat. Deras bästa anfallare spelar i tyska bundesliga och heter Hugo Almeida, han är stor, stark och har ett bra skott, men det fick vi inte se igår, dessutom började han på bänken.. så vem startade som anfallare i Portugal egentligen? Ineffektiva är vad portugiserna var och Sverige ska inte alls vara nöjda över insatsen. Anfallet var som tidigare nämnt rena skämtet. Elmander såg ut som en juniorlagspelare och Henke var alltför upptagen med att klaga på Ronaldo. Anders Svenssons namn fick man höra kanske 3 gånger vilket betyder att han var OSYNLIG. Rasmus Elm är en framtida landslagsspelare och det visade han igår.

Hursomhelst, Sverige kommer inte nå VM och även om man gör det så åker man i gruppspelet..

Spanien - Turkiet var en annan match som spelades igår och turkarna var riktiga grymma i första halvlek, i andra halvlek tappade man lite vilket ledde till att spanjorerna tog ledningen och höll den matchen ut. Spanien ser redan klara ut för VM, hoppas turkarna tar andra platsen, skulle bli roligt att se dom överaska i VM också.

Peace in the middle east - Mannen i blå

La seleccion

Grymt härligt kommer det bli med lite landslagsfotboll i helgen! Förutom sveriges match ser jag starkt fram emot Irans viktiga kvalmatch mot Saudiarabien hemma på Azadi stadion. Underteckand har varit på denna arena som räknas till en av världens största. Den rymmer 120 000 åskådare och själv har man haft privilegiet att få avnjuta stämningen under en fullsatt match, magiskt är det rätta ordet. Annars är det väl så att matchen i sig kommer bli oerhört svår men med en spelglad Masoud kan grabbarna hitta på både det ena och det andra. För övrigt kan man väl säga att när det kommer till fotbollssammanhang så hatar dessa två nationer varandra. Ja, dom som kan sin asiatiska fotboll vet att Saudiarabien styr hela fotbollsförbundet där nere och det är minst sagt tråkigt... Men Iran lyckades ta med sig ett kryss från Riaz så förhoppningsvis ska dom med hjälp av sin publik kunna knipa åt sig alla tre pinnar.

Vidare till england nu. Där hittar vi en gammal goding, nämligen Fabio Capello! Oj vilket härlig person och vilken karisma han har. Glömmer aldrig höstens El Clasico under hans ledning i real. Raúl gör mål efter 2 minuter och då zoomar dom direkt in Capello som under den tiden var oerhört pressad och vad tror ni han gör, han rör inte en min! Alla på bänken är uppe och jublar som om dom vunnit ligaguld med Capello vägrar ge efter för sådant trams. Efter Ruuds 2-0 mål zoomas han återigen in men inte en min den här gången heller. När dommaren tillslut blåser av matchen zoomas Mr Stoneface in ännu en gång, inte en min dock är armarna utstäckta i luften! Ahh, vilken tränare det där är alltså, hoppas att han lyckas med England och kan avsluta sin tränarkarriär som han började, en vinnare!

Helgens tredje stormatch spelas sent på lördagkväll, den mellan Spanien - Turkiet. Ett spanien som vill öka på sin segersvit kommer gör livet surt för turkarna. Dock ska man aldrig räkna ut Turkiet, nog minns vi alla det gånga Europamästerskapet. Turkiet har en energisk tränare som brinner för sina spela i form av Fatih Terim och så länge han står vid sidlinjen och manar på sina gubbar så är fan allt möjligt. Hittade en rolig statisktik från EM, Turkiet hade innan kvartsfinalen mot kroatien varit i ledning i 1 minut och 24 sekunder i alla matcher sammanlagt ;)

Peace in the middle east
//Mannen i vitt


Closer

En dag närmare Portugal vs Sverige dagen, känns skönt att det är matcher snart.
Nytt om Lagerbäck, Jo vår landslags coach försöker dra igång ett ordkrig med Portugal men han och Henke får inte något svar av de portogisiska landslaget och det visar väll hur proffsit dem uppträder jämför med svenska landslaget. Men det är alltid kul att se Lagerbäck försöka styra det pyskologiska spelet. Men vi får önska, lyckatill med det Lasse!


Från Lagerbäck till en annan svensk, nämligen Mexios svenske förbundskapten Sven-Göran Eriksson. Efter en rad sämre resultat är Sven-Göran Erikssons post som förbundskapten allt annat än säker. Detta är han väl medveten om enligt The Mirror. Han säger: Det är inte möjligt för mig att förlora matchen mot Costa Rica, en förlust skulle innebära att jag ( Sven-Göran Eriksson) kanske får sparken.


Detta är tråkigt för Svennis, men det skulle vara en dröm om han sparkades och sedan ta över det svenska landslaget, Eller?


Peace in the great middle east!

Redman, calling out.


Ronaldo

Har skrivit om det tidigare och skriver det igen, Ronaldo, vilken jävla spelare. Skadad i nästan 1 år (om inte mer) och nu är han tillbaka, 2 mål till i hans senaste match och han har nu gjort 4 mål på 4 matcher. En levande legend.


Sen är vi alla taggade på matcherna som spelas denna helg, alltid lika intressant att se landslags fotboll. Sen taggar vi också Confederations Cup som spelas i sommar, glöm inte att två arabiska länder är med och krigar. För er som inte vet vilka det är så är det Irak och Egypten. Kan det sluta med ett krig mellan de arabiska spelarna och amerikanska, det blir iallafall en match i matchen ;)

Peace in the middle east

Besök SYNSAM!

Det var ett tag sen nu Redman skrev nåått men här bjuder jag på en hård sådan!

Hahaha, Lagerbäck du kan verkligen få svenska folket att ogilla dig!, som sagt gör du som du gör för att få sparken?
Snälla sparka han, eller SLÄNG bort HAN (det är order ).

Det räcker inte med att ta ut en värdelös trupp, utan han tar som sagt ut Innebandy spelare mot mot ett av världens bästa lag. Sen Nannskog mot Henok! Man måste ha synfel för att blanda ihop Henok och Nannskog, OJ ursäkta Lagerbäck brukar faktiskt bära på glasögon så han har visst synfel(BESÖK SYNSAM, Du får två par för 749kr).

Vi går över till Henrik Larsson, Jaa Larsson du är en av sveriges bästa spelare på jätte jätte länge och det är ingen som kan säga emot det men snälla Henke du borde själv förstå att om man spelar innebandy och inte tränat fotboll på hög nivå på ett tag så borde man tacka NEJ till en sådan match som denna som kommer. Det räcker inte med att du inte tackar nej till landslaget utan går ut och säger att du ska säga till dommarna att C.Ronaldo kommer filma så var hårda emot han. Kom igen nu svenska landslaget, försök komma på istället hur ni ska hindra Smao, Ronaldo, Peppe, Quaresma, Deco, Maniche, Nani, hmm så vad säger ni, dem har inte bara en Ronaldo utan Flera.

Gooood lucccck SWE!


Portugal 3   -   0  Sveriger


Peace in the GREAT middle east!/ Redman

Oh, what a dream!

Snacket går ju flitigt dessa dagar om vilka spelare real ska värva och eftersom zidane sägs vara den blivande ambassadören är det inte så konstigt att dom flesta spelare som länkas till klubben är just fransmän. En av mina personliga favoriter som är världigt lik zidane och i mina ögon perfekt för att ta upp zidanes fallna mantel på Bernabeu är Yoann Gourcuff. Fin teknink, touch på bollen och en blänadande spelförståelse.

En annan fransman som är het på transfermarknaden är Frank Ribéry. Den stora frågan är ju om det blir barca eller real eller om han helt enkelt stannar i Bayern. Det sägs ju att han gjort klart med barca men man kan ju inte lita på spanska källor precis... Hur som helst skulle Gourcuff och Ribéry göra real mycket gott och framförallt ge en utomordentlig bedd på laget.

Det är ju dags för VM-kval i helgen och oj vad Lagerbäck gör bort sig. Att ta ut Erik Edman som spelat 6 a-lagsminuter på 1,5 år kan ju direkt ifrågasättas. Att dissa Goitom för Daniel Nannskog som spelar i Norska ligan är ju en annan grej som får en att höja på ögonbrynen.

En liknelse kan dras mellan irans VM-2006 lag och det nuvarande svenska landslaget. Iran hade Ali Daei som lagkapten, 36 år gammal var han och från att ha varit nationens hjälte gick han till att bli hatad och beskylld men all rätt. Svenska landslagets motsvarighet är Henrik Larsson, numera gråhårig.  Ja, vad ska man säga? LÄGG NER FOTBOLLEN! 37 år har han hunnit bli och hans bästföredatum gick ut för länge sedan. Han kommer ju inte bli bättre direkt...

Utan Zlatan har svenska landslaget ingen spetskompetens och då kommer man med största sannolikhet få pisk av Portugal, ledda av världens i mina ögon sämsta tränare, Carlos Queiroz.

Peace in the middle east
//Mannen i vitt

svenska landslaget

Det svenska landslaget är ett skämt, ett stort jävla skämt. Har ni sett lagutagningen till Portugal matchen? Vafan tänker lagerbäck med, snubben är antingen handikappad eller så gör han bara såhär för att han vill ha sparken. Anfallet är ju det största skämtet, Henke Larsson har haft sin tid, det är dax att pensionera honom, Elmander har fan inte hittat målet på hur länge som helst, okey Markus Berg kanske kan göra någon nytta, men ersättaren till Rosenberg borde ändå vara Henok, men istället blev det Nannskog. Ärligt, vad är det för spelare, typ 34 år gammal och spelar i Norge. Hur kan man välja en spelare som är i slutet av sin karriär före en spelare som spelar i en av världens bästa ligor, gjort mål emot några av världens bästa lag och är ung? Är han ute efter erfarenhet? Man kan tro så, men det har knappast Nannskog, han har spelat 6 landskamper, alla dessa har varit träningsmatcher emot obetydligt motstånd. Nu när man ska möta Europas Brasilien, två världsklass backar i form av Pepe och Carvallho så kan man inte ställa upp med innebandyspelare (Larsson) och nå jävla b lagsspelare.. Jag skrattar åt det svenska landslaget och deras dumma coach, hoppas Portugal skämmer ut er.

Förövrigt så är det imponerande hur många mål Zlatan gör i år. 2 stycken förra veckan och 2 den här veckan. Han öser, och målproduktionen har alltid varit Zlatans största problem och nu när det är borta kan man lätt säga att Zlatan är på väg att bli världens bästa anfallare.

Peace in the middle east // Mannen i blått

Liv!

Den engelska ligan börjar få liv igen! Satt och såg Fullham - Utd nyss och efter utds förlust kan kanske liverpool knappa in imorgon och skapa liv på riktigt i ligan. Men som så många gånger förr kan liverpool floppa och inte ta vara på tillfället, något man är mästare på. Matchen i sig var ingen höjdare utan Fullham gick in med den typiska engelska mentaliten att kriga och orka 90 minuter. Utd hade massvis med lägen men istället var det Fullham som hängde bollarna. Zoltan Geras 2-0 var en riktig gobit! Ikväll sitter jag bänkad framför tv:n för i italien spelas det ju stormatch igen, Roma - Juve! Roma som brukar prestera mot bättre lag har alla chanser i världen att verkligen skaka om juve men man vet aldrig vad den gamla damen är kapabel till hänförda av den eviga sonen och ikonon, Allesandro Del Piero. Ska bli kul att se Giovinco, den lille atom myran som han kallas, han har ju goda minnen av Roma. Han sänkte dom nämligen med Empoli förra året då han drog in en frispark på tillägstid så han kan tänkas vara grymt taggad! Peace in the middle east //Mennen i vitt

inaktiva

Vi hoppas att ni 500 läsare kan förstå att på vardagar så händer det inte lika mycket i fotbollsvärlden som på helger, och inte heller i den här bloggen. Under helgerna är vi aktiva och skriver på massa, lite mindre under vardagarna då det inte spelas alltför mycket matcher. Idag Fredags lottades iallafall CL och det är iallafall något som kan skrivas om. Manchester United fick nog den lättaste matchen då man tar sig an FC Porto, kanske kan Porto överaska, men räkna inte med det. Den  mest intressanta matchen är nog Barcelona - Bayern Munich. Lär bli intressant att se hur bra Ribery verkligen är och ifall man ska ta den tyska ligan på allvar. 12-1 sammanlagt emot Sporting är hursomhelst ett riktigt bra resultat, så tror våra spanska mästare får se upp... Man har ju också Europas kanske vassaste anfall, Klose och Toni. Villareal - Arsenal är också en annan intressant match, lagen möttes i semifinal för några år sedan och då blev det riktigt dramatik. Man såg hur fotbollen sögs ur Riquelme efter att ha missat straffen, och nu spelar han i Argentina. Liverpool - Chelsea var väl väntat, man mötts ju nästan varje år i CL:s slutspel. Tror och hoppas att Liverpool går vidare, gillar inte chelsea..

Tillbaka imorgon, peace in the middle east //mannen i blå

La unico

Satt och kollade på lite klipp av Zidane häromdagen och jag måste bara säga att saknaden är stor. Vilken magnifik lirare det var alltså... I mina ögon är han den absolut bästa spelaren genom tiderna, Pele, Maradona, Ronaldinho och Messi är småpotatis jämfört med Yaz. Han var alltid bäst när det gällde och han presterade under modern tid vilket Pele exempelvis inte gjorde. Messi har all potential att bli större men med åren kommer han tappa speed och hans spelförståelse är för dålig så han kan inte förlita sig på huvudet för att prestera, det är iaf vad jag tror. Många unga franska talanger spås en framtid som den nye Zidane, har bara en sak att säga om dessa påståenden, KOMMER ALDRIG ATT SKE! Det finns bara en zizou och ingen kommer någonsin komma upp i samma klass som honom. Den enda som i mina ögon har liknande spelstil är Yoann Gourcuff som till vardags håller till i franska bordeaux. Hoppas han nobbar Milan i sommar bara, för vem vet, en zidane i reals styrelse kan mycket väl övertala Gourcuff att skriva på för dom vita. Aja, vi välkomnar zidane åter till den stora scenen, om nu styrelsen är det...

En annan kanon som jag kommit att tänka på den senaste tiden är Andrei Voronin, vilken lirare! Alla förutspådde en flopp i Liverpool och vilken flopp det blev men han verkar ha hittat rätt i Herta och OJ vad han flippar nu! Herta leder Bundesliga och en av dom största orsakerna stavas Anderi Voronin som stått för en stor del av målproduktionen.

Peace in the middle east
//Mannen i vitt

helgens matcher

Helgens matcher bjöd på fin fotboll och många mål. Liverpools överkörning av Manchester, Milans överkörning av Siena och Reals över Atleticos. Självklart om det bjöds på många mål så bjöds det också på fina mål, och det tre snyggaste var:

1: Zlatans kanon - Zlatan har aldrig, aldrig, gjort sig känd som en bra frisparksskytt, men ändå tar han frisparkar i Inter, landslaget och Ja, nästan varje lag han spelat i. Vi alla vet att han har krut i dojan, men frisparkar har slagits flera meter över, så det kom faktiskt som en stor chock då han i helgen sköt en frispark på ett riktigt snyggt sätt. Kraft, 109 km/h ribban in. Riktigt snyggt och satt perfekt. Vi alla som är vana att se ett leende på Zlatans läppar blev lika överaskande över målet som målfirandet, sura miner och såg bara allmänt aggressiv och grov ut.

2: Arshavin- Arshavins mål var inte bara det snyggaste utan även hans andra för kvällen. Efter att ha fått en fin djupledsboll på kanten så driver han in, dribblar sin försvarare och avancerar in emot mål, avslutet var en riktig delikatess, ur nästan ingen vinkel alls så skjuter han in den i nättaket. Riktigt fint. Arshavin verkar ha kommit igång på allvar nu, och jag är inte alls överaskad över hur bra han lyckats anpassa sig på så kort tid, det är en riktig klassspelare.

3: Arjen Robben - Det tredje målet var också riktigt snyggt och gjordes av den extremt vänsterfotade Robben. Precis som Arshavin fick Robben bollen på kanten, drev in i straffområdet och dribblade sig förbi sin back innan han på ett riktigt snyggt sätt skjöt in bollen i mål. Robben är en av världens bästa yttrar när han är i form och får vara skadefri, och det kan man verkligen se bevis på de senaste matcherna.

Peace in the middle east // Mannen i blått

Vilken dag!

Oj vad jag fick äta upp mina ord då ett fruktansvärt vasst liverpool körde över utd i morse men det är väl sånt som händer, man kan ju inte alltid ha rätt;)Hur som helst så spelade real mot Bilbao borta ikväll och jag säger bara WOW! Vilken match! Stämningen på San Mamés var som vanligt magisk och vilken fotbollsmatch man bjöds på. Lite synd att grabbarna i athletic vaknat på fel sida i morse för det var inte många närkampar dom kom in rätt i. Ena klumpiga tackligen följt av den andra resulterade i ett kortregn och därmed två röda. Skönt att real fick sätt dit bollarna och vinna igen, bra för självförtroendet hos grabbarna. Avslutar med att hålla med min bloggkollega "mannen i blått", liverpool hade varit grymma om dom haft en högre lägsta nivå och och inte varit så ojämna... Nu väntar sängen, gonatt! Peace in the middle east //Mannen i vitt

POOOOOL

Liverpool, ett lag man måste älska. Man kan förlora emot B lag som Hull men samtidigt vinna emot lag som real madrid och manchester. Vad är det med dom egentligen ? Kan de inte hålla en och samma form under åtminstone halva säsongen. Hursomhelst har jag kommit fram till att Liverpool vinner de stora matcherna, och det är just därför man alltid lyckas i CL, för varje match där är en stor match. För att bli Europas bästa måste man dock lära sig vinna matcher emot det lite mindre lagen. 1-4 är iallafall ett riktigt imponerande resultat, speciellt emot United på bortaplan. Oddset på Liverpool var nästan 4, och det är riktigt högt när ett storlag tar emot ett annat storlag. Kanske borde oddsat :/ Grattis till Liverpool och SYND till Redman som trodde att United skulle leka hem vinsten. Skönt att veta att den engelska ligan fortfarande lever, lär bli intressant att följa resten av säsongen. Tror dock inte att liverpool tar hem det, man är alldeles för ojämna, men i CL har man en bra chans.. Peace in the middle east // Mannen i blått

United kan börja fira redan imorn!

Lördagens tidiga match i England är även helgens största. Imorn har utd chansen att i princip säkra PL titeln när dom tar emot gästande Liverpool. Givetvis tror jag på en utd seger, även om liverpool spelde överraskande bra i CL så är utd ett par snäpp bättre ändå. Ska bli roligt att se Athletic Bilbao-Real madrid på kvällen! San Mamés är alltid lika rödvittrandigt och färgglatt, grymt härlig arena det! Den stora frågan är ju dock om real kommit över förlusten eller om det blir ännu ett plattfall. Helgens på papperet mest intressanta match i Italien hittar vi i Milano då Inter tar emot Fiorentina. Ett Viola som dom senaste matcherna räddats av en formtoppad Adrian Mutu har i mina ögon alla chanser i världen att knipa åt sig 1 poäng eller alla tre. Ja, vad säger man om Inter och Jose Mourinho? Den italienska ligan håller så låg klass att även om Mourinho inte riktigt har lyckats bygga upp det storlag som alla förutspådde så leder dom ändå Serie A med god marginal. Tänkte även ta och kommentera lite angående spekulationerna kring Mourinho och Ibra. Den senaste veckan har ju snacket kring dessa två herrars framtid gått rätt så intesivt och båda har kopplas till real. Säger bara en sak, VÄLKOMMNA! Peace in the middle east //Mannen i vitt

UEFA CUPEN

Idag spelades förlorarnas cup (UEFA CUPEN) och på förhand så var Marseilla - Ajax mest intressant. Matchen slutade 2-1 och det är ett resultat Ajax bör vara stolta över. I sånna här matcher så gäller det inte att vinna på borta plan, utan att ta med sig ett bra resultat, vilket man gjorde iochmed ett mål. Ajax är ändå ett lag man måste imponeras av, kanske inte i nutid, men tänk dig vilket storlag Ajax hade varit ifall man fick behålla alla sina stjärnor? Oslagbara är ordet. Ajax är holländska ligans Sevilla. Zlatan, Mido, Van der vart, Sneijder, Chivu, Maxwell, Huntelaar, ja listan på spelare som spelat i Ajax kan göras lång och om man tittar på spelarna så är det inga amatörlirare precis, vi har världens bästa anfallare i form av Zlatan, en av världens bästa mittfältare i form av Sneider (när han är i form) och en av världens bästa backar, Chivu (iallafall då han spelade i Roma). Synd bara att man spelar i holländska ligan, vilket gör Ajax till ett litet stopp på vägen innan den riktiga utmaningen börjar. Förövrigt måste jag tillägga att kvalitén på holländska ligan är liga hög som allsvenskan, kanske därför alla svenskar lyckas just där.. Peace in the middle east // Mannen i blått

Blickarna riktas framåt

Nu har det snart gått två dagar sedan liverpools fullständiga pulverisering av real hemma på Anfield. Det finns inte mycket mer att säga än att real var riktigt jävla usla. Även om domaren Franck de Bleeckera förstör matchen så var ju inget snack om att liverpool förtjänade segern. Förutom den tunga förlusten är det något att annat som gnager mig inombords, nämligen snacke om "the mighty England"... Hade verkligen varit skönt om alla engelska lag förutom united som VERKLIGEN är bra hade åkt ut. Nu väntar ännu ett år av diskussioner just om detta! Det känns verkligen i hjärtat när jag säger att jag faktiskt hoppas på en Barcelona seger i CL. Även om jag är och förevigt förblir en trogen madridista så skulle det kännas grymt skönt och knäppa dit alla "england-älskare" ute i Europa. Läste en riktigt lustig grej i DN:s sportdel igår där dom betygsatte Zlatan och Cristiano Ronaldo i kvalitéer, femmor var max poäng. I den här artikeln så rankas Cristiano Ronaldos spelsinne till yttersta världsklass, en femma alltså... Oj, oj säger jag bara! Man börjar ju undra vem det är som skriver dessa artiklar, vet han vad fotboll är? Misstolka mig inte, jag tycker varken om eller hatar ronaldo men spelsinnet är väl inte ett av hans starkaste kort? Citerar en mening från artikeln, "Bäst i världen på att nicka..."! OK? Inga kommentarer... Nog är det tungt att real ännu en gång åker ur i åttondelen, sist man gick vidare var 2003 där man fick stryk av juve i cemin. Nåja, nu är det bara att skaka av sig förlusten och lägga all fokus på ligaspelet, även om det kommer bli tufft att ta igen barca. Peace in the middle east //Mannen i vitt

O Fenomeno

I skuggan av CL så hände det något som säkert får många fotbollsälskare att jubla. Ronaldo är tillbaka, och självklart syftar jag inte på divan och den eviga filmstjärnan Cristiano, utan världens bästa och den levande legenden Ronaldo O Fenomeno. Alla, inklusive jag själv trodde att Ronaldos karriär var över efter den hemska skadan han ådrog sig emot Livorno. Man kunde tillochmed satsa på ifall han skulle komma tillbaka eller inte, och det såg inte alls bra ut. Men, han har gjort det igen och är tillbaka på allvar nu i den brasilianska ligan, 2 mål på 3 matcher är ett bra facit. Känns skönt att veta att han är tillbaka och jag hoppas att det går bra för honom, han är och har alltid varit min favorit spelare och folk som ifrågasätter hans talang kan bara ta en titt på videon nedan.. Det han gör går inte att lära in utan det är något man föds med..





Peace in the middle east // Mannen i blått

Man United VS Inter

Börjar med att säga HEJDÅ Inter, eller hejdå till alla italienska lag i CL. Arsenal slog ut Roma på straffar, skulle vilja skrika ut att Vucinic är en S##Aaaaaa!!. Men jaa Mannen i blå får ta hand om det(tagit hand om det)!

Vi går över till United vs Inter, Vilken match man bjöd på!
Man United vann, men det visste jag reda innan matchen att dem skulle. En annan sak som jag kännde till är att Zlatan skulle vara ensam mot United. Zlatan skapade lägen och missade lägen, han var allt som Inter kunde komma med, hade en nick i ribban och det var inte långt ifrån att det blev mål.Man united startade matchen galet,ursinnit och bara forsade, stormade framåt. Nemaja Vidic visade oss hur man ska nicka in bollen i måååål. Ett vackert mål av han och även en snygg nick av Ronaldo som ledde till 2-0 .

Matchen var öppen och båda lagen hade mängder av lägen som man inte förvaltade ordentligt, dock United var det starkaste laget på plan och det är ingen snack om den saken. Man United var överallt och körde över Inter.

Zlatan har all rätt att vara besviken ikväll och utan tvekan hoppas jag att han lämnar Inter snarast ifall han vill vinna CL. Zlatan säger i en intervju att dem åkte ut mot laget som kommer vinna CL igen och det glädjer mig att sade dem orden.

Vi lämnar Zlatan där och avslutar med att säga Grattis till alla Engelska lag som gick vidare!

Peace in the GREAT middle east//

Redman

CL

Ännu en CL dag till ända och vilka fantastiska matcher det bjöds på. Manchester visade vad ett stabilt och välorganiserat försvar och mittfält gör för dagens fotboll, och Inter visade varför man inte kan låta en spelare bära hela laget (Zlatan). Mer om manchester lämnar jag till Redman. Jag själv väljer att skriva lite om Arsenal och Roma. Man kan inte annat än att imponeras över Arsenal och Arsene Wenger. Hur roligt såg det inte ut när man skulle ta straffar? Alla som skickades fram var oerfarna "småbarn" men alla visade prov på fantastisk fokus och hanterade pressen på ett väldigt bra sätt. Arsenal kanske inte lär gå hela vägen till final, men om man forsätter spela ihop det här laget under en till säsong så lär man snart vara med och slås på allvar, inte bara i CL utan PL också. Samtidigt som jag är glad för Arsenal skull så tycker jag synd om Roma. Man förtjänade ett bättre öde och att åka ut på straffar är aldrig roligt. Roma, Inter, och Juventus har alla något gemensamt, alla blev utslagna av engelska lag och det visar hur stark och hur svag respektive liga är. Även om jag inte alls gillar PL så går det inte att bortse från att alla 4 lag har gått vidare till nästa runda och att man forsätter göra det säsong efter säsong. Italienska ligan är på nedgång och det behövs mera pengar för att man ska kunna vara med och konkurrera på allvar ute i Europa.

Manchester United, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Barcelona, Villareal, Bayern Munich och Porto - 8 lag som har gått vidare till nästa runda, hälften är engelska. Hoppas och tror ändå att Barcelona vinner allt, en sak är iallafall säkert, det lär bli ett engelskt motstånd.

Peace in the middle east // Mannen i blått

Stor kväll, men en ännu större kommer imorn(idag)

Vad kan man säga kära läsare, Makalös kväll? Räcker det bra att säga så? Aa okej för denna gång får det vara dem orden. Ikväll fick vi se Liverpool dra ner brallorna på Real madrid, eller drog ner nästan alla spelares men dem hade lite svårt att dra ner Casillas. Det var bara han mot hela Liverpool. Tyckte synd om han som fick släppa in dem bollarna men sånt man får ta när man möter lag från världens bästa liga, PL.


Nog om det, Bayern bjöd på fin fotboll också och det ska vi inte glömma. Alla matcher bjöd på fin fotboll och man hade hoppats att Juventus skulle slå Chelsea men så blev det inte utan dem två engelska lagen som spelade idag gick vidare och det visar ännu en gång, vilken liga som är starkast av dem 3 stora ligorna.


Imorgon tar Man United emot Inter och det ska bli kul och se vem som går vidare från den striden. Håll tummarna för United alla fotbollsälskare och hoppas på att det går vägen, eller vad skriver jag?!, Alla Inter fans håll tummarna att ni inte blir förnedrade på Old trafford.




peace in the GREAT middle east//

Redman

Ett möte mellan två cuptränare

Ikväll tar Liverpool emot gästande Real på Anfield Stadium och det är en i mina ögon en intressant match i matchen mellan respektive tränare. Rafa Benitez är som så många vet en oerhört skicklig cuptränare, FA cupen, UEFA cupen och Champions League är några av hans tyngre cupmeriter men vår egen Juande Ramos är inte så mycket sämre! Nog minns vi Sevillas dominas i UEFA cupen där man vann titeln två år i föjd. Kort sagt kan man säga att det är en match mellan två tränare med enorm fingertoppkänsla.

Nog om tränarna nu för det ju trots allt ute på planen som matchen avgörs. Ett Real som fått tillbaka skadede pepe kan ställa upp med ordinarie backlinge (olyckligtvis ingår även Heinze i den) och spela med Lass och Gago på mitten. Är det bara jag som tycker att Heinze lägger ner på tok för mycket energi på att tjafsa med motspelare?

För Liverpools del kan det här bli en avgörande vecka när det gäller titlar. Antingen blir det en glory week eller en svartmålad vecka som kommer förknippas med noll titlar. Först tar man sig an Real Madrid för fortsatt spel i CL för att i helgen spela mot världens just nu bästa lag, Manchester United.

På tal om utd, vilket lag alltså! Tycker inte alls att dom har massa stjärnor som folk säger utan dom spelar som ett lag och vinner som ett lag.  Det är snarare en överdrift när folk säger att Barcelona är det bästa laget i världen. La Liga i all ära men eftersom fotbollsfilosofin i spanien går ut på att ha ett eget spel och anfalla så öppnas ytor och massvis med mål kan göras. Till skillnad från italien där man stänger matcher vid 1-0 ställning och sätter all fokus på sabotage. För att återkomma till mitt uttalande om att Barca inte är bäst i världen så kan man ju ta en titt på hur det går ute i Europa. Jag anar att vissa skulle säga: "dom var ej i form förra året men ändå kom dom till cemi i CL". Det är förvisso rätt men när man tar en titt på vilket motstånd dom fick så klarnar det hela för en fotbollskunnig människa. Nu senast såg vi hur stora problem dom hade med Lyon som är ett bra lag men som barca bara ska köra över.

Avslutar med att ge mitt tips om vilka lag jag tror går vidare till kvarten:
Panathinaikos
Real Madrid (måste tro på mitt gäng)
Chelsea
Bayern
Arsenal
Barcelona
Porto
Manchester United

peace in the middle east
//Mannen i vitt

Goitom

Kan det vara så att Sverige har hittat en ny anfallspartner till Zlatan Ibrahimovic? All heder åt Henrik Larsson, men försök inse, killens karriär är över. Sen har vi Elmander, vad finns det att säga om denna spelare? Han hade en bra tid i Frankrike och Toulouse, men sen flytten till England har han haft det betydligt svårare, kan bero på skadorna, men kan också bero på att han inte håller i det bästa ligorna. Markus Berg är också ett utropstecken som jag gärna skulle vilja se i det svenska landslaget, men han verkar vara lite av en troublemaker, och sådana spelare har ofta väldigt svårt att bli något. Så därför kommer Henok Goitom in perfekt. Född 1984 i Solna och har sitt ursprung ifrån Eritrea. Har redan hunnit med en sejour i Italien och Udinese och har nu etablerat sig i Spanien. Han är stor, stark, bra på huvudet, grym teknik och grymt avslut. En perfekt target player men också en bra avslutare, kanske en sån spelare Sverige behöver. Zlatan är grym, det kan ingen ta ifrån han, men ärligt, hur många frilägen sätter han? En spelare med Zlatans kvalitier kan man kräva mer av. Jag tror att om Sverige spelar med dessa två på anfallet och sedan ett mittfällt med Elm, Wilhemsson, Lindgren och Sebastian Larsson så kan man gå långt. Dumpa alla gamlingar och satsa ungt så kanske det blir ett till VM.

Goitom, som förövrigt gjorde två mål idag, kanske är närmare en plats i landslaget nu än vad han någonsin varit. Han har haft några starka matcher bakom sig och nu  börjar äntligen landslagsledningen höja ett ögonbryn..

Peace in the middle east / Mannen i blått

Dom kan ännu...

Mannen som aldrig sprungit offside om man skulle fråga honom slog till sådär som bara han kan göra i eftermiddags. Ja, givetvis pratar jag om Filippo Inzaghi som trots sina 35 år än kan leverera. Ett Milan som man inte vet vart man har nu för tiden tog emot ett starkt Atalanta framförda av den ultimata "late-bloomern" Cristian Doni blev totalt överkörda av farbröderna från milano med hela 3-0. Gissa vem som stod för målproduktionen, juste, en viss Filippo Inzaghi... Mina känslor för den här spelaren har alltid varit blandade. Ur en aspekt är han så fruktansvärt skön och härlig att titta på medan man ibland undrar varför han inte backar den där lilla metern för att stå onside och sedan springa ifrån sin back. Nåja, han är som han är och det är väl det som gör just honom unik.

Vidare till en annan gamling som verkligen lever om i Italien i år. Vilken lirare och vilket sinne för mål den här killen har. Marco Di Vaio är 32 år gammal och har varit rena rama katastofen sedan sin flytt från Juventus till Valencia 2004 men OJ vad han har levererat för Bologna i år! Idag tog dom emot ett av serie A:s sämsta bortalag (om inte det sämsta), Sampdoria. Di vaio gjorde sitt 17:e, 18:e och 19:e mål för i år och ökade därmed på sin skytteligaledning. Man kan inte vara annat än glad för den här killen för han var trots allt en landslagsman när han spelade för juve och sedans flytten har det endast gått utför så han förtjänar det här...

Är det någon annan än jag som tycker att Inter utan Zlatan är ett korpenlag? Nä, nu överdrev jag något enormt men det kan inte undgå ens uppmärksamhet att inter utan zlatan inte alls är lika bra. Svensken är störst i serie A, både till storlek och kvalite;) Men det var kul att Luis Figo fick spela igår, kändes lite bättre att se på inter med en renodlad ytter på plan så att maicon slipper bära hela högerkanten på sin axlar...

Peace in the middle east
//Mannen i vitt


Man United keeps marching!!

Man united tog idag ännu ett steg mot femligen , alltsåå antalet titlar för säsongen. Efter att Ligacupbucklan hamnat i the Red devils armar i söndags så tog man idag ännu ett steg närmare en titel, när man bokstavligen K-Ö-R-D-E över Fulham på borta plan med hela 4-0 i FA-cupen.


Det började med att Tevez nickar in bollen i den 20 minuten när han befann sig vid den borte stolpen och sedan bjuder han på en mycket fin delikatess genom att plocka bollen från Uniteds planhalva och avslutar med ett kanon skott där Fulhams målvakt Mark Swarcher var chanslös i 35 minuten. United försätter sedan sin målkörd genom att Rooney i den 50 minuten placera in bollen i den bortre burgaveln. 81 minuten så bjuder Park på ett lika vackert mål som Rooneys genom att behärskat placera in bollen också i den bortre burgaveln.


Ännu en rafflande match som Man United bjuder på, och det känns underbart att se på Man United.
Skönt att Real inte tappade alla pinnar idag när man hade lillebror atletico på besök. Får hoppas att Real bjuder på en tät kamp ända till sista matchen i den spanska ligan och inte som PL, där så klart United i prencip avgjort ligan.


Peace in the GREAT middle east//


Redman


La Liga

Real Madrid - Atletico Madrid

I det tidigare inlägget var det atletico som snodde åt sig rubrikerna efter en fantastisk match emot Barcelona, veckan efter var motståndet inte lättare och inte heller gjorde man oss tittare besvikna. Fantastisk match igen, bara synd att Kun Aguero inte lyckades få hål på en av världens bästa målvakter. Om man bortser från de missade lägena ifrån Agueros sida så måste man ändå bli imponerad av detta argentinska bollgeni. Vilken snabbhet, teknik och blick för spelet. Skulle inte alls bli förvånad om han om några år blir världens bästa fotbolls spelare. Man kan lätt säga att Argentina har anfallsproblem, alldeles för många världsspelare på en och samma position ( Messi, Aguero, Tevez och Laefezzi). Matchen visade oss verkligen varför La Liga är världens bästa och mest underhållande liga. Inga 0-0 matcher här inte (PL). Även om matchen slutade 1-1 så speglade resultatet verkligen inte matchen, kunde lika gärna ha slutat 5-3 till Atleticos fördel, minst 4 missade frilägen, varav 3 ifrån Agueros sida. Synd också att matchen avgjordes på ett så äckligt sätt, jag menar, hur tydligt var inte det där offside målet? Det enda som var bra med målet var att Klaas Jaan fick göra det, han har verkligen inte levt upp till förväntningarna, kanske på rätt väg nu.. Ett annat utropstecken är Lassana Diarra.. Vilken lirare.. Ni vet den typiska svenska spelstilen, jobba hårt, spring hela tiden fast utan teknik.. Allt detta passar in på Lass, förutom tekniken, för den besitter han också. En komplett spelare på just sin position. Real har hittat arvtagaren till Makelele, även ifall han lämnade för ett ganska bra tag sen. Imorgon väntar nya matcher och nya analyser..

Peace in the middle east // Mannen i blått


Operacion recuperado inom räckhåll!

Ännu en spännande fotbollshelg har gått och vilka matcher det har spelats! Reals två trotjänare firade lagets tionde raka med att båda näta men helgens kanon hittar vi i Madrids andra storlag, nämligen Atletico Madrid. VILKEN JÄVLA MATCH och vilka mål det gjordes! Även om jag är vit i hjärtat och ser på allt ur en märängs synpunkt så känns det grymt kul att ligan lever igen! När vi ändå är inne på spanska ligan så kan man ju ta och fråga sig hur länge Unai Emery, valencias tränare får vara kvar. 1-2 på hemmaplan mot Valladolid är under all krititk.

Om vi nu byter land från spanien till england så finns det väl bara en sak att säga? Grattis United och redman! Liverpool har aldrig vunnit en PL titel och dom lär få vänta åtminstone ett år till, minst. Fyfan vad ojämnt lag alltså. Liksom i England är även ligan i Italien avgjord. Finns väl ingen optimist som tror att något lag kan sätta sig emot inter va? Ett inter som i mina ögon har väldens centralaste mittfällt kom tillbaka starkt mot Roma och framförallt var "problembarnet" Mario Balotelli ruskigt grym. Skönt för Crespo att få göra sitt första mål också! Anyway, italienska ligan håller lägst klass av dom tre superligorna, inget lag kan ju rubba inter trots allt.

Peace in the middle east

//Mannen i vitt


Välkommen

Välkommen mina kära läsare till denna fantastiska blogg. I denna blogg kommer ni att få ta del av högklassig analys av fotbollsspelare, tränare, lag och varenda fuckfaces som spelar denna fantastiska sport (messi).  Till att börja med så kan vi säga att vi är tre flyktingar (fast vi kom i flygplan) med grovaste skäggväxten någonsin skådad (driver, ingen har ens könshår, vi är som hårlösa katter). Vi har allesammans (man märker att vi bott i sverige länge va?) olika favorit lag och kommer gå under olika alias.

Mannen i vitt: mitt favoritlag är Real Madrid, därutav namnet.
Redman:Mitt favoritlag är Manchester United.
Mannen i blått:Jag försöker asimilera mig så mycket som möjligt så jag håller mig neutral liksom vårt "vackra" land Sverige.

Nu börjar det bli rätt sent va, så vi har en del analyserande framför oss. Nu är det dags att leka med oss själv till sömns. På återseende mina kära (förhoppningsvis) läsare.

Peace in the middle east

Välkommen till min nya blogg!