La seleccion

Grymt härligt kommer det bli med lite landslagsfotboll i helgen! Förutom sveriges match ser jag starkt fram emot Irans viktiga kvalmatch mot Saudiarabien hemma på Azadi stadion. Underteckand har varit på denna arena som räknas till en av världens största. Den rymmer 120 000 åskådare och själv har man haft privilegiet att få avnjuta stämningen under en fullsatt match, magiskt är det rätta ordet. Annars är det väl så att matchen i sig kommer bli oerhört svår men med en spelglad Masoud kan grabbarna hitta på både det ena och det andra. För övrigt kan man väl säga att när det kommer till fotbollssammanhang så hatar dessa två nationer varandra. Ja, dom som kan sin asiatiska fotboll vet att Saudiarabien styr hela fotbollsförbundet där nere och det är minst sagt tråkigt... Men Iran lyckades ta med sig ett kryss från Riaz så förhoppningsvis ska dom med hjälp av sin publik kunna knipa åt sig alla tre pinnar.

Vidare till england nu. Där hittar vi en gammal goding, nämligen Fabio Capello! Oj vilket härlig person och vilken karisma han har. Glömmer aldrig höstens El Clasico under hans ledning i real. Raúl gör mål efter 2 minuter och då zoomar dom direkt in Capello som under den tiden var oerhört pressad och vad tror ni han gör, han rör inte en min! Alla på bänken är uppe och jublar som om dom vunnit ligaguld med Capello vägrar ge efter för sådant trams. Efter Ruuds 2-0 mål zoomas han återigen in men inte en min den här gången heller. När dommaren tillslut blåser av matchen zoomas Mr Stoneface in ännu en gång, inte en min dock är armarna utstäckta i luften! Ahh, vilken tränare det där är alltså, hoppas att han lyckas med England och kan avsluta sin tränarkarriär som han började, en vinnare!

Helgens tredje stormatch spelas sent på lördagkväll, den mellan Spanien - Turkiet. Ett spanien som vill öka på sin segersvit kommer gör livet surt för turkarna. Dock ska man aldrig räkna ut Turkiet, nog minns vi alla det gånga Europamästerskapet. Turkiet har en energisk tränare som brinner för sina spela i form av Fatih Terim och så länge han står vid sidlinjen och manar på sina gubbar så är fan allt möjligt. Hittade en rolig statisktik från EM, Turkiet hade innan kvartsfinalen mot kroatien varit i ledning i 1 minut och 24 sekunder i alla matcher sammanlagt ;)

Peace in the middle east
//Mannen i vitt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback