Solig glassfotboll på Olympico

Denna förmiddag har bjudit på en rad trevligheter däribland Il Derby Della Capitale. Det soliga Stadio Olympico bjöd på den svettigaste inledning av ett romderby som undertecknad någonsin bevittnat. 3 mål efter 10  spelade minuter speglar matchbilden ganska väl skulle jag tro. Annars var det som vanligt sprakande hett med massvis av känslor och som så många gånger förr så resulterade detta i ett par röda kort, 3 för att vara exakt! Hursomhelst som slutade matchen välförtjänt 4-2 till Lazio.

På Giuseppe Meazza gästades serieledarna av ett Palermo vars mittfältsgeneral Fabio Simplicio utlovat seger för att hjälpa polaren Amauri i kampen om guldet. Alla tre pinnar fick dom inte med sig men nog lyckades dom förbättra förutsättningarna inför den kommande ödesmatchen mellan Juventus - Inter med sitt kryss. Värt att nämna är att Zlatan gjorde 2-0 på straff före halvtid och gick därmed upp i ensam skytteligaledning med sina 20 fullträffar, endast två av dom har kommit från straffpunkten i år :)

Ibland får man stanna upp och fråga sig själv om man inte upplevt just det här förut och svaret är alltid ja. Hur många gånger har inte Man Utd varit illa ute men sedan lyckats vända i matchens slutskede? Det är ett antal gånger det och idag gjorde man det för andra helgen i rad och otroligt nog var det samme man som blev matchhjälte, just det, Federico Macheda! Han svävar på moln nu skulle jag vilja påstå. Men det är väl just dom här vändningarna som utgör skillnaden mellan utd och alla konkurrenter, dom har det man ibland brukar kalla för "det där lilla extra".

Ikväll blir det troligtvis en kväll i soffan och tyvärr lär jag bjudas på champagnefotboll av barca igen, inte kul alltså!

Peace in the middle east - Mannen i vitt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback