barcelona

Gårdagens match mellan Barcelona - Recreativo bjöd inte på den vanliga och förutspådda fin fotbollen Barcelona skämt bort oss tittare med men man vann ändå ganska komfortabelt med 2-0. Messi visade inte speciellt mycket och såg allmänt o taggad ut, men vad gör det när man har 5 andra spelare som kan briljera lika mycket. Andres Iniesta stod för första målet och var delaktig i det andra målet med. Det visar vilken styrka Barcelona har i år, förut förlitade man sig på Ronaldinho och när inte det fungerade så gick man ofta hem med ett dåligt resultat. I år har man messi, iniesta, xavi, henry och etoo. Alla dessa spelare har funnits och spelat i laget under en längre tid, men det känns som att man spelat ihop sig så pass länge att man nu klarar av allt och inte bara förlitar sig på en spelare. Sen att Henry kommit igång och visar samma klass som han gjorde under sin tid i Arsenal är bara positivt och spelar självklart en stor roll i barcelonas överlägsenhet denna säsong.

Det som gör att Barcelona skiljer sig så pass mycket från alla andra storklubbar är deras fantastiska ungdomsakedmi. Visst, Etoo och Henry har man inte fostrat utan köpt, men resten då? Messi, Iniesta, Xavi, Puyol, Pique, Valdez och Bojan, alla spelare är fostrade i ungdomsakedemin och egna talanger och det är fantastiskt hur man lyckats få fram så många stjärnor. Det är iallafall därför jag gillar Barcelona, man är inte som det vanliga storlagen som bara köper, köper och köper, utan man producerar egna. Förutom dessa spelare finns det många fler som fostrat och som nu är storspelare - Fabregas, Arteta, Sergio Garcia och Giovanni Dos Santos är bara några av dessa spelare.

Det är bara synd att resten av världens storklubbar inte tar efter Barcelona. Pengar börjar spela allt störe roll i dagens fotboll och det är synd. Chelsea är ett exempel på det, Manchester City också (även fast man ännu inte lyckats).

Peace in the middle east // mannen i blå

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback